Razmislite o ovome:

Da li istražujete nove ideje? Starate se o procesu rada ili nadgledanjem procesa? Smišljate prečice za rešavanje problema ili sistematski prilazite stvarima? Da li je odlučivanje o životnim pitanjima kompanije ekskluzivno pravo top "menadžmenta"? Koje su faze odlučivanja u timskom radu? Kako se zaposleni ponašaju u podstičućem načinu rukovođenja, a kako u restiktivnom? 

Da li je timu potreban rukovodilac i koja je njegova uloga? Koje su karakteristike uspešno vođenog tima? Zašto je važna stalna procena uspešnosti tima? Koji faktori ugrožavaju uspešnost tima?

Koji su tipični unutrašnji problemi u timskom radu? Kako prepoznati nekvalitetnu strukturu tima i interakciju, neadekvatno rešavanje zadataka ili problemu sa pojedinim članovima tima? Kako se rešavaju tipični problemi u timskom radu?

Obuka "Timski rad"

Ciljevi obuke:
  • Postizanje optimalnog timskog rada preko uspešnog građenja i razvoja tima
  • Prepoznavanje potrebnih uloga u timu
  • Razvijanje tehnika komunikacije u timu
  • Razvijanje strategija rešavanja konflikata u timu

PRVI DAN:

1. Tim i grupa                                
2. Formiranje tima                                
3. Podela uloga u timu                            
4. Definisanje pravila tima                        

DRUGI DAN:
1. Odlučivanje u timu                            
2. Rukovođenje timom                            
3. Samoevaluacija uspešnosti tima                    

TREĆI DAN
1. Komunikacija u timskom radu                    
2. Rešavanje problema u timu                    
3. Održavanje tima (timbilding)

Termin: 20. april 2020. god.

Voditelj:

Valentina Grbić je diplomirani psiholog, radi u OŠ “Dragiša Mihailović“ u Kragujevcu. Već 20 godina je aktivni saradnik u realizaciji domaćih i međunarodnih projekata, projektnog monitoringa i evaluacije, sprovođenja strategije razvoja socijalne zaštite. Takođe, radila je kao trener i voditelj projekata koje sprovodi Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u oblasti obrazovanja, komunikacije, prevencije nasilja, razvoja multikulturalnosti. Saradnik je u realizaciji projekata British Counsila u oblasti obrazovanja. Od 2009. bila je saradnik Biznis Start up centra, a sada radi na realizaciji projekata koje sprovodi Balance Coulsanting. Stručnjak je za timski rad i poslovnu komunikaciju, na tu temu napisala je i knjigu.
Pogledajte još

Emocionalna inteligencija

Gorko se pokajete kada nešto uradite ili kažete pod uticajem besa?
Zbog straha ste propustili priliku na poslu ili u privatnom životu?
Zažalite kada u afektu pošaljete e-mail?

Voditelj: Smiljana Grujić
Termin: odlozeno
Saznajte više

Poslovna komunikacija

Da li je lako reći ono što želimo? I da to bude kratko i jasno, dovoljno razumljivo i razumno, zanimljivo, efikasno, efektno, sadržajno, uočljivo i privlačno. Da li promišljate pre nego što kažete bilo prijatne, bilo neprijatne stvari? Kakav je kvalitet Vaše svakodnevne komunikacije?  

Voditelji: Tatjana Pavlović i Valentina Grbić      
Termin: 15. april 2020. god.
 
Saznajte više

Upravljanje stresom u biznisu

Jako ste uznemireni. Nervira vas svaka sitnica. Postali ste zaboravni. Niste u stanju da razmišljate trezveno i logično. Osećate umor i iscrpljenost. Ovo su znaci koji ukazuju da se nalazite u ozbiljnom problemu koji nazivamo STRES.

Voditelji: Tatjana Pavlović i Valentina Grbić    
Termin: 25. april 2020. god.
Saznajte više

Situaciono liderstvo

Da li ste nekad kao rukovodilac razmišljali koliko zaposleni ekonomski doprinose kompaniji? Iznenađuje podatak da oko trećina do polovine zaposlenih ne samo da ne doprinosi profitu kompanije već i ne zarađuje novac koji dobija svakog meseca.

Voditelj: Valentina Rančić 
Termin: 10. maj 2020. god.
Saznajte više

Planiranje karijere

Šta je to karijera i koliko je ona uopšte važna? Da li su posao i karijera isto? Da li karijeru imaju samo uspešni ljudi? Šta ako ste počeli da radite i uvidite da to nije ono što ste želeli? Zašto je karijerno vođenje važno?

Voditelj: Snežana Tomašević
Termin: 15. maj 2020. god.
Saznajte više